Vydavateľ: Didaktis
ISBN: 9788089160778
Poč.strán: 78
Rok vydania:
Väzba: brožovaná
Formát: 2
Jazyk: slovenský
Pridané: 09.11. 2010

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 5,89 €
Naša cena: 4,40 €
Zľava: 25%

Budem vedieť pravopis pre 6. ročník ZŠ

Autor: Renáta Lukačková; Beata Solčanská

Kniha je v kategórii: Knihy pre štúdium
Nová zbierka pre 6. ročník sa zameriava na nové učivo preberané v 6. ročníku, aj na opakovanie z predchádzajúcich ročníkov. Gramatické javy precvičuje v 9 kapitolách: spodobovanie spoluhlások a výslovnosť predložiek s, so, k, ku, písanie i/í a y/ý v koreni slova, zámená, podstatné mení a písanie veľkých písmen, prídavné mená, číslovky, slovesá, príslovky, priama reč.Knižka Budem vedieť pravopis obsahuje rôzne typy cvičení: 62 cvičení na doplňovanie, 46 cvičení na precvičovanie, 38 nácvičných diktátov, 36 kontrolných diktátov a 56 cvičení so zámernými chybami (v ktorých žiaci majú nájsť chyby a texty prepísať správne). V závere sú uvedené správne vyplnené doplňovacie cvičenia a opravené cvičenia s chybami.
Kniha rešpektuje nový obsahový štandard podľa Štátneho vzdelávacieho programu zavedeného školskou reformou v r. 2008, čím vychádza v ústrety učiteľom a žiakom a uľahčuje im zavedenie reformy obsahu vzdelávania do praxe.
Zbierka umožňuje samostatnú prácu žiakov pri precvičovaní gramatiky. Samozrejme, poslúži tiež učiteľom na hodinách i rodičom pri domácej príprave detí. Zíde sa nielen žiakom 6. ročníka ZŠ, ale aj vyšších ročníkov pri opakovaní a žiakom osemročných gymnázií.