Vydavateľ: Inaque.sk
ISBN: 9788082070265
Poč.strán: 304
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 135x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 12.08. 2019

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 14,99 €
Naša cena: 11,20 €
Zľava: 25%

Prvá pravda

Autor: Vinci Simona

Kniha je v kategórii: Iné zo života
Tento vizionársky a zdrvujúci román sa zrodil z príbehu, ktorý sa skutočne stal. Keď sa Angela rozhodne ísť na prekliaty ostrov, na ostrov-láger, ešte netuší, že tajomstvo pochované medzi sivými obrovskými budovami je horšie, než si dokáže predstaviť. A že je napokon na nej, aby toto tajomstvo vyhrabala a čelila mu. Nech to stojí, čo to stojí, pre dobro všetkých.
Angela nerátala s tým, že na Lerose zažije dobrodružstvo svojho života.

V roku 1992 sa Angela, mladá talianska bádateľka, vylodí na ostrove Leros. Spoločne s dobrovoľníkmi z každého kúta Európy, lekármi a zdravotníkmi na ostrove sa stará o desivé prípady, ktoré pred britská tlač označila za hanebné tajomstvo Európy: ostrov-blázinec, kde svojho času diktátorský režim deportoval politických oponentov z celého Grécka a nútil ich spolunažívať s duševne chorými. Tí z nich, čo medzičasom neumreli, sú ešte stále tam, premenení na ľudské trosky. Angelu na ostrove privítajú znepokojivé, nepochopiteľné stopy. Kto je Basil, mních, a prečo je presvedčený, že vysoko v horách pochoval to, čo ostalo z Boha? A kto v skutočnosti je tajomná, tvrdohlavá Lina, dobrovoľníčka, ktorá akoby mala k ostrovu vzťah odjakživa?

Každé tajomstvo nájde svoju odpoveď v pokladnici príbehov zabudnutých, porazených ľudí, vylúčených z dejín, v archíve duší, v ktorom práve čítaním ožijú príbehy tragickej a neúprosnej krásy, básnika Stefanosa, dievčaťa Teresy a chlapca s kameňom v ústach.