Vydavateľ: Inaque.sk
ISBN: 9788082070159
Poč.strán: 232
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 135x207
Jazyk: slovenský
Pridané: 23.07. 2019

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 13,99 €
Naša cena: 10,90 €
Zľava: 22%

Nevyliečiteľný romantik

a ďalšie znepokojivé odhalenia

Autor: Tallis Frank

Kniha je v kategórii: Romány
Frank Tallis spája svoje celoživotné skúsenosti psychoterapeuta s múdrym nadhľadom do úvah, ktoré nás svojimi osobitými chodníčkami vedú priamo k podstate lásky. Je to skvelá, strhujúca kniha. Ian McEwan

Láska je rovnostárska. Každý po nej túži, každý sa zaľúbi, každý ju stratí a spozná jej poblúznenie; a keď je láska nešťastná, naše relatívne bohatstvo, vzdelanie a postavenie sú nám nanič. Ohrdnutý aristokrat je rovnako zraniteľný ako ohrdnutý vodič autobusu. V podstate všetci poprední teoretici psychoterapie počínajúc Freudom sa zhodujú, že človek nevyhnutne potrebuje lásku, aby bol šťastný.
Som presvedčený, že problémy vyplývajúce z lásky si zaslúžia náležitú pozornosť a že hranica oddeľujúca normálnu lásku od nenormálnej je často nejasná. Dúfam, že toto moje presvedčenie podporia nasledujúce, občas trochu znepokojivé odhalenia.

Frank Tallis je spisovateľ a klinický psychológ. U nás ho poznáme ako autora detektívnych románov z Viedne na začiatku dvadsiateho storočia, no v tejto knihe sa predstaví ako chápavý psychoterapeut. Vybral zo svojej praxe nezvyčajné prípady pacientov, ktorí sa trápili pre lásku v jej najrôznejších podobách, a ukazuje nám, že hranica medzi normálnym a nenormálnym je aj v prípade lásky a zaľúbenosti naozaj tenučká.
Predstaví nám ženu, ktorá je presvedčená, že jej zubár ju miluje na veky, muža zblázneného do vlastného odrazu, krásku posadnutú bezdôvodnou žiarlivosťou, mladíka sužovaného smilným démonom či starú paniu, ktorú navštevuje duch jej zosnulého manžela... a ďalších ľudí s originálnymi príbehmi túžby a vášne.
Tallis k nim pristupuje citlivo, s nadhľadom i humorom aj s využitím najnovších poznatkov z výskumu biologických a psychologických mechanizmov romantiky a zaľúbenosti.