Vydavateľ: Slovenský spisovateľ, a.s.
ISBN: 9788022021517
Poč.strán: 240
Rok vydania: 2019
Väzba: viazaná
Formát: 235x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 18.06. 2019

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 29,90 €
Naša cena: 22,40 €
Zľava: 25%

Ernest Hemingway

Artefakty zo života

Autor: Katakis Michael

Kniha je v kategórii: Životopisy, reportáže
Unikátna, citlivo zostavená publikácia v nádhernej grafickej úprave vás prevedie životom slávneho amerického spisovateľa Ernesta Hemingwaya prostredníctvom dokumentov, fotografií a artefaktov, ktoré po sebe zanechal a vďaka jeho synovi a vnukovi sa stali zbierkovými predmetmi.
Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom. Aký bol však jeho ozajstný život? Ako vyzeral, keď bol usmiatym dieťaťom či mladým chlapcom v uniforme? Čo písal v najosobnejších listoch? Čo si poznamenával na cestovné lístky vo vlaku z Francúzska do Španielska alebo naprieč americkým Stredozápadom? Čo z tých zápiskov neskôr použil v poviedkach a románoch?
Na tieto a mnohé ďalšie otázky dáva odpoveď kniha Ernest Hemingway: Artefakty zo života. Zostavil ju a úvod k nej napísal správca Hemingwayovej pozostalosti Michael Katakis a okrem iných zaujímavých textov obsahuje i predhovor Hemingwayovho syna Patricka a doslov jeho vnuka Seána. Rozpráva o živote velikána svetovej literatúry pomocou predmetov, ktorých sa dotýkal, momentov, ktoré zažil, myšlienok, čo mu dennodenne vírili hlavou. Ponúka vyše štyristo pôsobivých artefaktov – mnohé z nich neboli nikdy uverejnené – od fotografií Hemingwaya pri behu s býkmi až po úprimné listy manželkám a vydavateľom, a vytvára doteraz nevídaný portrét geniálneho spisovateľa.Prekladateľ: Alexandra Ruppeldtová