Diéta pri zvýšenom cholesterole
Kniha je vypredaná
Vydavateľ: Raabe
ISBN: 9788081403491
Poč.strán: 264
Rok vydania: 2018
Väzba: brožovaná
Formát: 205x220
Jazyk: slovenský
Pridané: 22.11. 2018

Kniha je vypredaná.

Bežná cena: 22,00 €
Naša cena: 21,75 €
Zľava: 1%

Diéta pri zvýšenom cholesterole

a iných poruchách metabolizmu tukov

Autor: Kolektív

Kniha je v kategórii: Zdravie, štýl, krása
Gastroenterológ Peter Minárik, lipidologička Ľubomíra Fábryová a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu všetkým, ktorí trpia takzvaným „vysokým cholesterolom“ alebo inou poruchou metabolizmu tukov.
Poruchy metabolizmu lipidov patria k najčastejšie sa vyskytujúcim metabolickým ochoreniam charakterizovaným zmenenou koncentráciou lipidov a lipoproteínov v krvi. Zmenenú hladinu tukov v krvi má podľa súčasných odhadov značná časť slovenskej populácie. Najčastejšou príčinou rozvoja porúch metabolizmu tukov sú: nevhodný spôsob stravovania, nadváha, nedostatočná fyzická aktivita a fajčenie. Viac ako polovica ľudí na Slovensku zomiera na srdcovo-cievne a mozgovo-cievne ochorenia, ktoré sú v 90 % podmienené aterosklerózou. Poruchy metabolizmu lipidov sú jedným z najdôležitejších rizikových faktorov pre rozvoj komplikácií aterosklerózy:
- srdcový infarkt,
- cievna mozgová príhoda,
- aterosklerotické postihnutie ciev dolných končatín,
- postihnutie obličiek,
- poruchy erekcie u mužov. Dôležitá je preto prevencia. Rady, postupy a upozornenia lekárov ako predchádzať vzniku porúch metabolizmu lipidov a ich následkov a ako liečiť už vzniknuté ochorenie nájdete v tejto publikácii.