Vydavateľ: Slovart
ISBN: 9788055653037
Poč.strán: 232
Rok vydania: 2022
Väzba: brožovaná
Formát: 195 x 235
Jazyk: slovenský
Pridané: 14.11. 2018

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 24,90 €
Naša cena: 18,90 €
Zľava: 24%

Psychológia pre milujúcich rodičov

Prvý rok bábätka

Autor: Bašnáková Jana , Vavráková Eva , Zemandl Jana

Kniha je v kategórii: Rodičovstvo
Druhé vydanie mimoriadne obľúbenej publikácie. Kniha je doplnená o dve kapitoly (jedna je zameraná na bábätká, ktoré sa nevyvíjajú podľa tabuliek, a druhá myslí na rodičov detí) a vychádza v novej grafickej úprave s ilustráciami Daniely Olejníkovej.
Tri psychologičky, vedkyne a mamy detailne rozoberajú prvý rok bábätka. Venujú sa témam, ktoré sú s týmto obdobím úzko späté - vzťahová väzba, temperament, plač a spánok bábätka, jeho emočný aj rozumový vývin. Svoje tvrdenia majú podložené svetovými výskumami, no formulujú ich zrozumiteľne a prívetivo. Zameriavajú sa na praktické témy, ktoré rieši každý rodič - Nechať dieťa plakať, alebo ho hneď brať do náručia? Čo robiť, aby dobre spalo? Čo dieťatko stresuje a ako mu pomôcť? Koľko a ako bábätko stimulovať? Čo je najdôležitejšia úloha rodičov počas prvého spoločného roku s bábätkom, aby mu postavili základy pre šťastný život? Kniha je základným sprievodcom rodičov na ich spoločnej ceste s bábätkom.
„Veríme, že ak sa budeme k našim deťom správať od prvého dňa s rešpektom, bez popierania ich potrieb a emócií, s pridaním pevných hraníc a pozitívnej disciplíny, vyrastú z nich šťastní a zodpovední dospelí. Veríme, že títo malí ľudia, ktorých nadovšetko milujeme, môžu mať krásny život, môžu byť zdraví, veselí a dobrosrdeční. Môžu veriť sami v seba a v iných ľudí. A predovšetkým, žiť svoj život s ľahkosťou a mať radi seba a iných takou láskou, akou boli milovaní a prijímaní, od kedy sú." Autorky