Vydavateľ: Zelený kocúr
ISBN: 9788089761470
Poč.strán: 244
Rok vydania: 2018
Väzba: viazaná
Formát: 130x178
Jazyk: slovenský
Pridané: 07.11. 2018

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 6,00 €
Naša cena: 4,50 €
Zľava: 25%

Mŕtve body

Pevný bod

Autor: Totth Benedek

Kniha je v kategórii: Detektívky
Keď v tínedžerskom svete prestanú platiť akékoľvek pravidlá, jedna katastrofa strieda druhú.
Román Mŕtve body odkrýva neznámy temný svet mlčanlivých dospievajúcich chlapcov a dievčat. Neraz prežívajú šokujúci každodenný život utajovaný pred rodičmi. Benedek Totth ponúka pohľad do bežných problémov opustených mladých ľudí, ktorých rodičia sú príliš zaujatí svojimi vlastnými, skutočnými alebo domnelými problémami. Príbeh skupiny mladíkov začína počas rýchlej jazdy v aute otca jedného z nich. Neistota neskúseného vodiča a jeho dezorientovanosť sú metaforou života postáv románu. Tie sa čoraz rýchlejšie ženú dolu po šikmej ploche. Mladí muži sú strhávaní lžou, pózami, násilím a telesnosťou. Odtiaľ je to už len krôčik k vražde.
Jazyk románu je svieži a zároveň drsný, presný v pomenovaní charakterov, živý v dialógoch a šokujúci v pouličnom slangu. Kritika román prirovnáva s Trainspottingu Irvina Welsha. Bol preložený do viacerých jazykov.
Preklad: Lucia Molnár SatinskáRecenzie:
Na margo knihy
„Trainspotting na plavárni. Prepleskne ťa, až sa zapotácaš.“
György Dragomán„Temný, krvavý a neúprosný román. Krásny modrý Dunaj ešte nikdy nebol taký ponurý.“
Paris Match„Žiarivý, no prekliaty čierny diamant.“
Encre Noir„Benedek Totth s prísnosťou plaveckých temp servíruje drsný príbeh partie kamarátov, ktorých osudovo nespojil len bazén a smrteľná nehoda. Sex, drogy, rock and roll súčasných tínedžerov. Komické a zároveň strhujúco desivé. Žáner sám o sebe.“
Tomáš Hudák