Vydavateľ: Poradca
ISBN: 9788081621499
Poč.strán: 232
Rok vydania: 2020
Väzba: brožovaná
Formát: 145×210
Jazyk: slovenský
Pridané: 16.10. 2018

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 7,50 €
Naša cena: 5,25 €
Zľava: 30%

Daňová optimalizácia - Zákon o účtovníctve

Autor: Kolembus Anton

Kniha je v kategórii: Účtovníctvo
V publikácii nájdete veľa príkladov ako si optimalizovať základ dane včas a bez stresu. Odpovieme Vám aj na otázky tykajúce sa nástrojov daňovej optimalizácie, opravných položiek, prerušenia odpisov, oslobodenia príjmov, časového rozlíšenia, daňovej straty či príspevkov na rekreáciu.
Daňová optimalizácia je často nepochopeným javom, pretože tento pojem evokuje obraz daňových únikov. Minimalizácia daní je legálna stratégia zníženia daňovej záťaže podniku.

Daňová optimalizácia predstavuje legálnu postupnosť krokov k vykázaniu takej daňovej povinnosti, ktorú je daňový subjekt nevyhnutne povinný odviesť štátu. Ide o minimalizáciu daňovej povinnosti v rámci zákonom dovolených krokov. Pri legálnej daňovej optimalizácii daňovník analyzuje a uplatňuje v praxi všetky dostupné prvky, ktoré umožňujú znížiť daňový základ, využíva rôzne variantné riešenia uplatnenia daňových výdavkov a využíva prípadné medzery v daňových zákonoch. Aké nástroje môže daňovník využiť pri daňovej optimalizácii tak, aby neporušil zákon? Môžete využiť opravné položky, rezervy, časové rozlíšenie, prerušenie odpisov alebo použiť motivačné príspevky pre žiakov a študentov. Uplatňujete správnu výšku ceny pohonných hmôt? Nosia zamestnanci jednotné oblečenie alebo využívajú pri práci vlastné náradie? Môžete znížiť daň o zľavu na dani? Na všetko vám odpovieme. V publikácii nájdete aj veľa príkladov ako si optimalizovať základ dane včas a bez stresu.

V Daňovej optimalizácii 2020 sa dočítate viac k nasledujúcim témam:

- Spôsob zisťovania základu dane z príjmov
- Spôsob preukazovania výdavkov
- Využívanie dlhodobého majetku
- Výdavky podnikateľa charakteru osobných výdavkov
- Rekreačné a športové poukazy, kúpeľná starostlivosť, vzdelávanie
- Opravné položky k pohľadávkam a odpis pohľadávok
- Tvorba rezerv
- Daňové zvýhodnenie výskumu a vývoja
- Zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve