Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055162645
Poč.strán: 304
Rok vydania: 2018
Väzba: viazaná
Formát: 125x200
Jazyk: slovenský
Pridané: 24.09. 2018

Kniha nie je skladom
expedujeme do 7dní

Bežná cena: 11,83 €
Naša cena: 8,60 €
Zľava: 27%

Váhavý veštec

Autor: Frostová Keziah

Kniha je v kategórii: Humor, Satira
Norbert Zelenka má sedemdesiattri rokov a existenčné starosti, pretože svoje dôchodkové úspory rozdal. Bývalý účtovník sa na staré kolená utiahne do mestečka pri jazere Ontario. V skromnom domčeku mu robí spoločnosť iba jeho čivava, inak je celkom sám. Tak je to až do dňa, keď Carlottin klub – trojica starých dám, ktoré hľadajú, čím si vyplniť čas – zistí, že starec si nosí jedlo z charity. Vymyslia bizarný plán, ako mu pomôcť z núdze. Dlho ho musia presviedčať, no Norbert napokon neochotne pristane, že sa stane vykladačom kariet.
Samota a život prežitý v ústraní urobili z Norberta prekvapujúco vnímavého pozorovateľa a teraz aj brilantného vykladača. Spočiatku pri seansách váha, trápi sa pochybnosťami, no chýr o jeho neuveriteľne presnom veštení sa rýchlo rozletí po celom okolí. Klienti sa hrnú a úspechy naplnia Norberta nikdy nepoznanou sebaistotou. Konečne robí to, na čo bol predurčený.
Budúcnosť sa zdá ružová, no všetko sa zvrtne v deň, keď bez stopy zmizne mladá žena, ktorá si pri seanse vytiahla karty prorokujúce nešťastie. Z anglického originálu The Reluctant Fortune-Teller (Park Row Books, Ontario 2018) preložila Zdenka Buntová.