Vydavateľ: Wolters Kluwer
ISBN: 9788081688904
Poč.strán: 312
Rok vydania: 2018
Väzba: brožovaná
Formát: 150x212
Jazyk: slovenský
Pridané: 04.09. 2018

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 17,20 €
Naša cena: 14,10 €
Zľava: 18%

Medzinárodná zmluva ako nástroj vonkajšej činnosti Európskej únie

Autor: Lysina Peter

Kniha je v kategórii: Právnická literatúra
Medzinárodná zmluva ako nástroj vonkajšej činnosti Európskej únie je vedeckou monografiou, ktorá prináša analýzu úpravy medzinárodnej zmluvy v práve EÚ. Monografia postupne prináša pohľad na historický rozmer skúmanej problematiky, kritický rozbor súčasnej právnej úpravy, ako aj návrhy de lege ferenda. Čo do rozsahu sa monografia zameriava predovšetkým na analýzu právomoci EÚ na uzavieranie medzinárodných zmlúv, kde dôsledne odlišuje otázku existencie právomoci a otázku jej povahy. Následne analyzuje jednotlivé typy medzinárodných zmlúv uzavieraných EÚ. Monografia neopomína ani procesnú stránku a v samostatnej kapitole skúma proces uzavierania medzinárodných zmlúv na úrovni EÚ. Napokon, záver patrí účinkom medzinárodných zmlúv uzavretých EÚ a ich miestu v práve EÚ.
Pri spracovaní autor vychádzal aj zo svojich praktických skúseností a pracoval nielen s vedeckou a odbornou literatúrou (najmä anglickou a francúzskou), ale aj s početnou judikatúrou Súdneho dvora EÚ.
Publikácia je primárne určená pre vedeckých pracovníkov zameriavajúcich sa na právo EÚ či medzinárodné právo verejné. Rovnako však poskytne cenné podnety aj pre praktikov, predovšetkým z oblasti štátnej správy, ktorým pomôže pri riešení rôznych situácií vhodnou argumentačnou základňou. Predkladaná vedecká monografia však môže byť prínosom aj pre právnych laikov, a to najmä pri poznávaní medzinárodnej zmluvy ako nástroja vonkajšej činnosti EÚ.