Vydavateľ: Ikar
ISBN: 9788055163987
Poč.strán: 464
Rok vydania: 2018
Väzba: viazaná
Formát: 145x227
Jazyk: slovenský
Pridané: 27.08. 2018

Kniha je skladom,
zasielame obratom.

Bežná cena: 14,83 €
Naša cena: 10,80 €
Zľava: 27%

My verzus vy

Hokejová trilógia 2

Autor: Backman Fredrik

Kniha je v kategórii: Iné zo života
Niekedy je ohromne jednoduché vyvolať v ľuďoch vzájomnú nenávisť, až sa zdá nepochopiteľné, že robia aj niečo iné.
Medveďovcami otriasla tragická udalosť a od tých čias tu má každý maslo na hlave. Lebo niekedy aj čestní ľudia robia hrozné veci v dobrej viere, že si iba chránia svojich najmilších. V nasledujúcich mesiacoch sa najlepšie kamarátky Maya a Ana pokúšajú uniknúť z reality, čo ich obklopuje. Lenže nič sa nedarí, ako dúfali. Rivalita medzi Medveďovcami a susednou Zubrovkou sa mení na šialený boj o peniaze, moc a prežitie. Vrcholí na hokejovom zápase medzi miestnymi tímami. Zároveň vypláva na povrch najväčšie tajomstvo jedného mladého hráča a spoločnosť je opäť donútená zaujať stanovisko.
Neskôr budú všetci hovoriť, že práve v tom roku do Medveďoviec prišlo násilie, ale to je lož. Násilie tam už jestvovalo.
Kniha Fredrika Backamana My verzus vy, voľné pokračovanie Medveďoviec, ponúka pôsobivý opis pohnutých ľudských osudov a vzťahov v malom meste hlboko v lesoch. Je to príbeh o lojálnosti, priateľstve a láske, ktorá je vždy rozhodujúca.Zo švédskeho originálu Vi mot er (Bokf?rlaget Forum, Stockholm 2017) preložila Mária Bratová.